یکشنبه، شهریور ۰۲، ۱۳۹۳

Om anpassningen av Judas son av Zipporai och Jesus Kristus

1- Zipprais namn betyder fågel (en sort fågel) och enligt Markusevangeliet: 9Vid den tiden kom Jesus från Nasaret i Galileen och döptes i Jordan av Johannes. 10När han steg upp ur vattnet såg han himlen dela sig och Anden komma ner över honom som en duva. 11Och en röst hördes från himlen: ”Du är min älskade son, du är min utvalde.”
Judas (Judah) betyder ”the praise of the Lord” (≈den utvalde).
2- Avrättningen av Judas och Metathias unga elever i Jerusalem 5 år f.kr påminner väl hädelsen av avrättningen av nyfödda barn i förhållanden med Jesus Kristus.
3- Judas och Metathias elever fäller ner och förintar gyllene örnen (romarrikets symbol) från ovanför av Jerusalems tempel. Enligt Matteusevangeliet fäller Jesus ner duvasäljernas stånd i Jerusalems tempel.
4- Enligt Josefus Flavios befaller Herodes att avrätta Judas son av Zipporai och Metathias son av Margalots och deras unga elever, men när han berättar mer blir det klart att de har avrättat bara Metathias och deras unga elever. Det betyder att Judas och några av hans elever har rymt från händelsen.
Den här hädelsen låter vara samma som evangelier säger: ” När Jesus hörde rapporten av avrättningen läraren-döparen Johannes, åkte han bort med en båt”:
Enligt Matteusevangeliet: ”9Kungen blev bedrövad, men för edens och gästernas skull befallde han att hon skulle få det, 10och han lät halshugga Johannes i fängelset. 11Man bar in huvudet på ett fat och gav det till flickan, och hon bar det till sin mor. 12Johannes lärjungar kom dit och hämtade hans döda kropp och begravde den. Sedan gick de och berättade för Jesus vad som hade hänt.
13När Jesus hörde detta drog han sig undan och for över sjön till en öde trakt för att vara ensam.”
Jag tror att denne Judas är även Zealotpartiets grundare. Enligt Nya Testamentets evangelier är Nasaret Jesu hemstad i Galileen, Då har han kunnat nämnas även Judas från Galileen, men inte Judas son av Hezekiah utan Judas son av Zipporai.
Adonis myter är blandad när det gäller Jesus Kristus.
Svaret från Bibelfrågan
BIBELFRÅGAN
Hej!
Det finns ingen anledning att tro att den Jesus som bibeln talar om var någon annan än den hans lärjungar och efterföljare beskriver honom som: en galileisk predikant som var verksam i slutet av 20-talet, förkunnade Guds rikes förestående ankomst under 2-3 år, samlade ett antal anhängare som övertygades om att han var den väntade Messias, och efter en tumultartad ankomst till Jerusalem slutligen avrättades som upprorsmakare av romarna.
Långsökta jämförelser med andra mer eller mindre samtida personer förändrar absolut ingenting.
Bästa hälsningar
Thor-Leif Strindberg

هیچ نظری موجود نیست: