دوشنبه، اسفند ۱۵، ۱۳۹۰

Atlanis är forntida Danmark

Ancylus Lake around 8700 years BP. The relic of Scandinavian Glacier in white. The river Svea älv formed an outlet to the Atlantic Sea.

Jag tror att de underjordiska lagern av forntida Danmark har brutits och suttits ner från pressen av både Atlanten och den maximalla Ancylussjön och det har hänt som ett stort tsunami. Sagan om Atlantis (out-lant-is) och betydelsen av Danmark (vattenbeskjöljt land) tyder på detta. Geografiska ändringen och undergången av landet har hänt revolutionelt inte evolutionelt som forskarna har kommit på.
Atlantis beskrivs i två dialoger av Platon, Timaios och Kritias, varav den senare slutar mitt i ett stycke. Enligt texten är historien om Atlantis ett minne som den grekiske statsmannen Solon fått höra av präster i den egyptiska staden Sais. Det är alltså inte en myt utan en litterär berättelse från början. Många element har sedermera lagts till, framför allt i den engelskspråkiga världen. Den moderna föreställningen om Atlantis skiljer sig så mycket från Platons berättelse att man kan tala om en myt.
Vilka bevis som stödjer att Atlantis vara forntida Danmark?
1-I Platons kritias skulle bland annat ha påpekat att atenarna inte själva i sina historiska källskrifter och krönikor kunde ha bevarat några uppgifter om Atlantis, ty Atlantis hade funnits till nio tusen år före ”Solons tid (ca 640 - 558 f.Kr.)”. En stor översvämning hade därefter gått över jorden och utplånat all historisk kunskap. (Egypten hade dock klarat sig.) Nio tusen år före Solons tid hade Atlantis fört krig mot Aten, men atenarna hade besegrat den oerhörda övermakten. Slutligen hade Atlantis sjunkit i havet.
Denna tid (nio tusen år före Solon) samman ställer Atlantis med Ancylussjön utlopp, även går över. I denna tid har största området i världen som sjunkit i vattnet varit runt omkring Danmark.
2- Atlantis är inte grekiskt eller Egyptiskt namn utan germanskt som betyder ”out-lant-is”. På grekiskt har man kopplat det med Atlas´ namn och på Egyptiskt har det betytt ”ön som har inget namn”.

هیچ نظری موجود نیست: